Szélvédőjavítás

Home / Szolgáltatásaink / Szélvédőjavítás

Fontos odafigyelnünk a szélvédőn keletkező károsodások (kőnyom, kőfelverődés) mihamarabbi javítására, legyenek azok kisebb, alig látható, vagy nagyobb méretű sérülések. Az eredményes javítás kulcsa a helyreállítás mihamarabbi megkezdése, illetve előtte a keletkezett sérülés szennyeződések elleni védelme (kőfelverődés esetén a sérülést mindig vízmentesen fedjük le). Cégünknél ingyenesen elérhető az erre a célra kialakított fedőmatrica. Ha közvetlenül a sérülés keletkezése után nincs kéznél ilyen matrica, használjon lehetőleg átlátszó ragasztószalagot, majd keresse fel a legközelebbi Pilkington üvegszervizt!

A javíthatóságnak is vannak technikai korlátai. A teljesség igénye nélkül néhány kritérium:

 • a sérülés kiterjedése nem haladhatja meg egy 100 Ft-os érme méretét
 • az esetleges repedés nem lehet néhány milliméternél hosszabb
 • és a károsodás nem lehet a szélvédő széléhez 10 cm-nél közelebb

Fontos leszögezni, hogy nincs két egyforma sérülés. Kérjük, baj esetén forduljon valamelyik Pilkington szervizünkhöz, ahol kollégáink 25-30 éves szakmai tapasztalattal végzik a szélvédők javítását.

A szélvédőjavítás előnyei:

 • Költséghatékony:
  A szélvédő javítása általában sokkal olcsóbb, mint egy új szélvédő beszerzése és beépítése, így javítással jelentős megtakarítást érhet el.
 • Időhatékony:
  A szélvédő javítása gyorsabb folyamat, mint egy új szélvédő beszerzése és beépítése, így autóját gyorsabban veheti újra használatba.
 • Megőrzi az eredeti szélvédőt:
  A javítás során az eredeti szélvédőt helyreállítják, így az megtartja eredeti erősségét és szerkezetét. Ez fontos a jármű biztonsága szempontjából.
 • Környezetbarát:
  A szélvédő javítása környezetbarát megoldás, mivel a meglévő alkatrészt használják fel, így nem keletkezik hulladék.
 • Biztosítási előnyök:
  Minden biztosítócég támogatja a szélvédő javítását, gyakran önrészmentes konstrukciók keretein belül. Ez a biztosítás költségeinek emelkedését is mérsékli.
 • Megelőzi a további károsodást:
  Az apróbb repedések és kőfelverődések javítása azonnal megakadályozza, hogy ezek a sérülések továbbterjedjenek a szélvédőn. Ez megóvhatja az autóüveget a nagyobb károktól és a teljes cserétől.
 • Szakértői munka:
  A szélvédő javítását képzett technikuskollégáink végzik, akik sokéves tapasztalattal rendelkeznek ezen a területen. Ez biztosítja, hogy a javítás megfelelően és minőségi módon történjen.

Kérjen időpontot az Önhöz legközelebb eső szervizünkhöz!

Gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük az autóüveg-javítással és
-cserével kapcsolatos leggyakoribb és legfontosabb kérdéseket, hogy Önt a lehető leggyorsabban tudjuk tájékoztatni. Amennyiben úgy érzi, nem kapott egyértelmű választ kérdéseire, keresse fel ingyenesen hívható, profi ügyfélszolgálatunkat a 06-80-200-200-as telefonszámon, vagy érdeklődjön személyesen az Önhöz legközelebbi szervizünkben!

 • A látótérben lévő kőfelverődést lehet javítani?

  A vezető előtti „A” látómezőben nem végezhető javítás. A szélvédő egyéb felületein igen.

 • Vállalnak garanciát a javításra? Ha igen mit takar a garancia?

  Szélvédőjavításra élettartam-garanciát vállalunk. Ha a korábbi, általunk sikeresnek ítélt javítás mégis elrepedne, akkor annak árát a szélvédőcsere költségeiből jóváírjuk.

 • A javítás után kell attól tartani, hogy továbbreped a szélvédő?

  Egy javított szélvédő nagyobb odafigyelést igényel. Óvni kell a hirtelen hőmérsékletváltozástól, illetve az egyéb mechanikai igénybevételektől.

 • Mennyi időt vesz igénybe a javítás?

  A szélvédő javítása maximum 20-30 percet vehet igénybe.

 • A repedt üveg javítható?

  Repedt szélvédőt nem lehet szakszerűen és biztonsággal javítani.

 • Mi az, ami javítható és mi az, ami nem?

  Nincs két egyforma töréskép a felverődések után. Létezik szilánkos, repedt vagy kagylós ökörszemformájú sérülés is. Szakembereink ránézésre nagy bizonyossággal meg tudják ítélni a javítás sikerességét, de sok esetben a folyamat közben derül ki, hogy mennyi javítóanyagot enged magába a sérülés. Azt gondoljuk, hogy ha a sérülés mérete nem haladja meg egy 100 Ft-os pénzérme nagyságát, akkor mindenképpen érdemes megpróbálni a javítást, esélyt adva annak, hogy ne kelljen azonnal szélvédőt cserélni.

 • A műszaki vizsgán átmegy a javított szélvédő?

  A szakszerűen javított szélvédő nem jelenthet problémát a műszaki vizsgán.

Vannak még
Megválaszolatlan
kérdései?

Központi szerviz

1239 Budapest, Ócsai út 4.

Budapesti szervizeink

Westend +36 (1) 238 9797
Szállás utca +36 (80) 200 200
Ócsai út +36 (80) 200 200

NAGYKERESKEDELEM

1239 Budapest, Ócsai út 4.