Szélvédőcsere

Home / Szolgáltatásaink / Szélvédőcsere

A törött, repedt, javíthatatlan szélvédőket sajnos cserélni kell!

Korunk modern szélvédői mindig ragasztással vannak rögzítve a karosszériához. Ezek cseréje szakértelmet, illetve megfelelő fizika és technikai hátteret igényel. Továbbá a szélvédőre rögzített vezetéstámogató ADAS-rendszer kamerái, illetve az eső-, fény és egyéb szenzorok csere előtti diagnosztikája és csere utáni ellenőrzése és kalibrálása szintén létfontosságú. Erről minden esetben írásos jegyzőkönyvet állítunk ki.

Egy átlagos szélvédőcsere átfutási ideje a felszereltségtől és az adott üveg mérettől függően személyautók esetében általában 3-5-órát vesz igénybe. Tehergépkocsiknál és autóbuszoknál a procedúra jelentősen hosszabb lehet. A Pilkington a SIKA ragasztástechnikai rendszereit használja, ezzel biztosítva a rövid és biztonságos műhelyelhagyási időt.

Esetleges kérdésekkel és időpontfoglalással kapcsolatban keresse ügyfélszolgálatunkat!

Keressen autótípushoz illő szélvédőüveget!

40 000 db-os budapesti központi üvegalkatrész-készletünk a közép-kelet-európai régióban piacvezető, így kiemelkedően gyors kiszolgálást tesz lehetővé.

Gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük az autóüveg-javítással és
-cserével kapcsolatos leggyakoribb és legfontosabb kérdéseket, hogy Önt a lehető leggyorsabban tudjuk tájékoztatni. Amennyiben úgy érzi, nem kapott egyértelmű választ kérdéseire, keresse fel ingyenesen hívható, profi ügyfélszolgálatunkat a 06-80-200-200-as telefonszámon, vagy érdeklődjön személyesen az Önhöz legközelebbi szervizünkben!

 • Mennyi garanciát vállalnak a cserére? És mit takar a garancia?

  A 249/2004 (Vlll.27) Korm. rendelet értelmében 6 hónap jótállást vállalunk a beszerelésre, és a nem törésből eredő hibákra – 117 /1991 (IX.10) Korm. rendelet. Jótállásunk érvényesítéséhez a számla, a jótállási jegy bemutatása, valamint az üvegre felragasztott jótállási matrica megléte szükséges.

 • Meg lehet várni a helyszínen, amíg elkészül a javítás vagy a csere?

  Műhelyeink jelentős részében van wifivel ellátott ügyfélváró, így a munkálatok befejezését természetesen a helyszínen is meg lehet várni.

 • Kell új rendszámmatricát igényelni a csere után? Ha igen, mi a menete?

  Hivatalosan a rendszámmatricát nem lehet átragasztani az új szélvédőre. A tulajdonos a számlánk ellenében tudja egy kormányablaknál cseréltetni.

 • Mire kell odafigyelni a csere után (pl.: mosás, parkolás, általános használat)?

  A szélvédőcsere utáni óvintézkedések változóak, attól függően, hogy milyen beszerelési technológiát kellett alkalmaznunk. Idősebb gépkocsikra jellemző kédergumis szerelés esetén a beépítést követően azonnal rendeltetés szerint használható a jármű, viszont a modernebb, ragasztásos technológia alkalmazása után nagyobb odafigyelés szükséges. Ragasztás után általánosan betartandó, hogy 24 órán belül ne érje magasnyomású mosás az üveget és környékét. Továbbá kerülni kell az erős karosszériamozgást, illetve -csavarodást, tehát az autó egyoldalú emelése, illetve az útpadkára történő felállás kerülendők.

 • Meddig tart a csere?

  A szélvédőcsere időtartama a személygépkocsi márkájától és a szélvédő-felszereltségtől is függ. Eltarthat 3 óráig, de egy magasabb felszereltségű, ADAS-rendszerrel ellátott szélvédőnél akár 5 órát is igénybe vehet. Mindebbe a ragasztó kötési ideje is beletartozik.