Pilkington

Home / Pilkington

Sir Alastair Pilkington brit mérnök és üzletember találta fel, tökéletesítette, majd 1952-ben szabadalmaztatta az úsztatottüveg-gyártást.
Az úsztatott üveg előállítása során különböző nyersanyagok keverékét adagolják egy olvasztókemencébe. A kemencéből az olvasztott üveg egy olvadt ónréteg tetején úszó szalagot képezve távozik. Az olvadt ón felülete rendkívül sima, így tökéletes üvegsíkot biztosít, csiszolás nélkül. Az üvegszalagot ezután lassan lehűtik, amíg teljesen meg nem keményedik. Az így kapott réteg nemcsak szabályos vastagságú, hanem tökéletesen sík felületű is. A szalagot ezután meghatározott méretre vágják, szállítás céljából.

Az NSG Csoport Pilkington márkanéven a világ egyik legnagyobb építőipari és gépjárműipari üveg- és üvegtermék-gyártója. A vállalat 4 kontinensen, 29 országban folytat gyártást, 130 országban pedig értékesítést.

A Világ Élén Az Üvegiparban

A Pilkingtont 1826-ban alapították, és egészen 1970-ig, a londoni tőzsdére való bevezetéséig magánkézben volt.

Járműipar

Az NSG Csoport autóipari üzletága a Pilkington márkanév alatt működik, és a világ egyik legnagyobb gépjárműipari beszállítója. Eredeti alkatrészekkel (OE) és járműipari pótalkatrészekkel (AGR) látja el a szektort. A Pilkington Automotive az egyedüli cég, ami a világ valamennyi főbb, vezető autógyártóját ellátja. A Pilkington Automotive terjesztői és nagykereskedelmi hálózatot működtet Európában és Észak-Amerikában, amelyek segítségével a japán, dél-amerikai és maláj piac igényeit is ki tudja elégíteni.

Speciális Járműüvegek

A Pilkington Automotive-termékek fejlett hővédő-tulajdonsága növeli az utasok kényelmét, az üvegfűtési rendszerek megakadályozzák a jegesedést és a párásodást, az fogyasztók biztonságáról pedig a biztonsági üvegezés és üvegezési rendszerek gondoskodnak. Ezek gyakran hozzáadott felszereléseket és szolgáltatásokat is tartalmaznak, mint például a kapszulás extrudálást, kamera- és szenzortartókat, illetve egyéb tartozékokat.

Hővédő üvegezés
A hővédő üvegezés csökkenti az adott gépjármű belsejében a napsugarak hőhatását.

  • megnövelt utaskényelem
  • csökkentett légkondicionáló-használat
  • csökkentett UV-sugárzás, aminek hatására a beltérben használt anyagok élettartama növekszik

Vízlepergető bevonattal ellátott üvegek
A vízlepergető bevonat egy olyan réteg az üveg felületén, amely gyorsan lepergeti az esővizet a gépkocsi szélvédőiről, így az utasok vizuális kényelme és biztonsága megnövekszik

Üvegfűtés
Az üvegfűtési rendszerek az üveg belső felületéről a párát, a külső felületéről pedig a jeget távolítják el.

Rétegelt oldalüvegek
A kompozit/polimer oldalüvegek zajcsökkentő hatásúak, jelentős védelmet biztosítanak külső erőbehatások esetén, továbbá csökkentik az UV-sugarak bejutását a jármű belsejébe.

Integrált antennák
Olyan üveg, amely huzalozott vagy nyomtatott tévé-, rádió- vagy mobiltelefon-antennával van ellátva.

Hangszigetelt üvegezés
Speciális belső rétegek csökkentik a szél-, kerék-, és motorzajok hatásait, illetve javítják a gépjárművön belül a kommunikációt.

Környezettudatosság
Az autóüveg és a beágyazott technológia egyre fontosabb a járművek környezeti hatásának csökkentésében olyan technológia révén, amely csökkentheti a CO2-kibocsátást és/vagy megnövelheti az elektromos járművek akkumulátorának hatótávját az alábbiak révén:

  • Infravörös fényvisszaverő napelemes bevonatok
  • 48 voltos és 42 voltos fűthető szélvédők lágy hibrid és elektromos járművekhez
  • Alacsony emissziós képességű bevonatok – Energy Advantage™
  • Ultrakönnyű, kémiailag edzett laminált termékek
  • Könnyű szabványos laminált termékek